721 Студент Навчатиметься на Інноваційних Програмах Кластеру

З приводу завершення вступної кампанії до українських ВНЗ, ми підбиваємо підсумки 9тьох навчальних програм Кластеру. 721 студент пройшов усі вступні процедури на нові програми навчання – від подання заяв до подачі документів, щоб навчатися на інноваційних та сучасних програмах Львівських університетів, які Кластер оновив та вдосконалив спільно з ІТ компаніями.

На новій бакалаврській програмі Кібербезпека у Львівській політехніці  на першому курсі навчатимуться 158 студентів, з них 83 студенти на бюджеті.

На бакалаврській програмі Інтернет речей/ Іnternet оf Тhings у Львівській Політехніці навчатимуться 108 студенти, 22 з них на бюджетній формі навчання. ІоТ – перша програма Кластеру, яка була запроваджена в 2016 році. На ній вже навчаються більше 100 студентів, які цього року будуть вже друго- та третьокурсниками.

На програмі Системи штучного інтелекту/Artificial Intelligence у Львівській політехніці навчатимуться 130 студентів, з них – 122 на державній формі навчання.

На програмі Data Science&Intelligent Systems в ЛНУ ім.І.Франка на Факультеті Електроніки та Комп’ютерних технологій навчатимуться 45 студентів, 7 з них на бюджеті.

На програмі Системний аналіз/Data Science в ЛНУ ім.І.Франка, на Факультеті прикладної математики навчатимутся 62 студенти, 50 з них на бюджеті.

На програмі Комп’ютерні науки/Computer Science в ЛНУ ім.І.Франка, на Факультеті прикладної математики – 100 студентів, з них 86 – бюджетників.

На програмі Robotics у Львівській політехніці навчатимуться 37 студентів, і аж 32 студенти на бюджеті.

На програмі Business Analysis & Data Science у Львівській політехніці на державній формі будуть навчатися 25 студентів, а всього на цій спеціальності буде 55 студентів.

Також на новій програмі Кібербезпека у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності навчатимуться 26 студентів, а 10 з них – бюджетники.

Усі інноваційні програми Кластеру були розроблені ІТ спеціалістами спільно з викладачами університетів для того, аби підготувати студентів передових спеціальностей, знання яких відповідали б сучасному ринку праці. Програми передбачають вивчення нових предметів, поглиблене вивчення англійської, роботу з менторами з ІТ компаній, роботу над власними проектами, практику в ІТ компаніях.

«Цього року більше 7 тисяч абітурієнтів подали свої заявки на 9 наших бакалаврських програм, а на програмі Інтернет речей – був рекордний в Україні прохідний бал – 194. Така популярність – справжній успіх та результат наполегливої роботи усіх причетних – Львівського ІТ Кластеру, ІТ компаній та університетів, а також кожного окремого експерта, який долучився до розробки та запуску програм. Якісні зміни в освіті нам дуже потрібні зараз і інвестиція часу та зусиль в наші інноваційні програми, безумовно, вартує цього» – коментує Степан Веселовський, СЕО, Львівський ІТ Кластер.

Львівський ІТ Кластер вдячний всім ІТ компаніям, які долучилися до створення програм та їх співфінансування: PLVisionN-iXCiclumSoftServeEleksIntelliasConscensiaCypressPerfectial,
KindGeekLohikaVakomsVectorSoftwareV.I.TechGlobalLogicSombraMasteram.

На матеріалі Львівського ІТ Кластеру

Leave a Reply